Jump to content

Mijai

Moderators
  • Posts

    541
  • Joined

  • Last visited

  • Dark Points

    20,230 [ Donate ]

My Teams

 
86
Manchester United FC
 
199
FCSB
 
37
Parma Calcio 1913
 
48
Drinking Team

3 Followers

Recent Profile Visitors

1,121 profile views

Mijai's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Conversation Starter
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • Posting Machine Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

86

Reputation

  1. mommy milkers😪 @ Daria

    1. Daria

      Daria

      😂🍒🥰

  2. Ingrediente 2 foi de aluat foietaj de cca 25x40cm Umplutura: 100 g unt 100 g faina 500 ml lapte 200 g mozarella 150 + 50 g cascaval clasic (trapist, rucar) 50 g Emmentaler sare, piper alb un varf de cutit de nucsoara MOD DE PREPARARE: Se incinge bine cuptorul la 170C (treapta medie la cele cu gaz). Sulurile metalice se infasoara spiralat in panglicile de aluat si apoi se aseaza intr-o tava asternuta cu hartie de copt. Eu am tuburi metalice de cca. 15 cm si am pus cate 2 rulouri pe fiecare (ca sa nu fie indecent de mari). Se coc 12-15 minute, pana sunt rumene. Se scot din cuptor si se dau imediat jos de pe tuburile metalice, cat sunt fierbinti (cu ajutorul unui servet de bucatarie si cu mare grija sa nu se sfarame). Daca apuca sa se raceasca pe tuburi…acolo raman. MOD DE PREPARARE CREMA CAȘCAVAL: Se face un sos Bechamel mai gros din ingredientele de mai sus – vezi aici pe larg reteta clasica. Se topeste untul impreuna cu faina si putina sare (mai vine sare si din branzeturi) si se dilueaza cu lapte pana la consistenta dorita (mai cremoasa, mai groasa). La final se adauga piperul alb si un strop de nucsoara. Cat este fierbinte se incorporeaza branzeturile rase fin. Se pastreaza 50g pentru decorarea capetelor rulourilor. UMPLERE RULOURI CU CASCAVAL: Se lasa sosul la racorit. Se umplu rulourile cu un poche (sau cu o punga cu coltul taiat) si se tavalesc capetele prin cascaval ras fin. Aceste rulouri cu cascaval sunt bune proaspete, crocante. Eventual se umplu chiar cand vin musafirii. Daca apuca sa stea cateva ore se inmoaie spiralele de foietaj. Odata umplute pot fi pastrate la rece (frigider sau camara) in recipiente inchise ermetic.
  3. O echipă de arheologi spanioli a identificat rămăşiţele mumificate ale unui bogat magistrat roman. Mormântul s-a păstrat intact sub straturile de cenuşă vulcanică din Parcul Arheologic Pompeii. Descoperirea este una cu totul inedită, spun specialiștii, pentru că osemintele aparțin unui fost sclav, Marcus Venerius Secundio, care după ce a fost eliberat a făcut avere şi a dobândit un statut social privilegiat. "A fost o surpriză pentru toată lumea, chiar şi pentru specialistul nostru în arheologia mormintelor", a declarat directorul parcului arheologic, germanul Gabriel Zuchtriegel, transmite dpa. Descoperirea este considerată specială din mai multe motive. Conform experţilor, rămăşiţele omeneşti au putut fi identificate ca aparţinând fostului sclav Marcus Venerius Secundio, care, după ce a fost eliberat, a făcut avere şi a dobândit un statut social privilegiat ca magistrat roman. Marcus Venerius Secundio este un exemplu de succes în societatea romană a secolului I. Sclav în templul lui Venus din Pompeii, Marcus Venerius Secundio a reuşit să-şi obţină eliberarea şi apoi a devenit magistrat şi gardian al cultului imperial. Această poziţie privilegiată i-a permis să-şi dezvolte pasiunea pentru "libertăţile cu care Roma şi-a sedus oponenţii", după cum scria istoricul roman Titus Livius - şi astfel Secundio a început să finanţeze punerea în scenă a unor piese de teatru. Inscripţiile din mormântul său, din necropola Porta Sarno din Pompeii, vorbesc de asemenea despre momentele importante din viaţa sa. Cercetători de la Universitatea din Valencia au început să excaveze mormântul său în luna iulie şi au reuşit să pătrundă în interiorul mormântului în urmă cu doar două săptămâni. Ei au descoperit cel mai bine conservat corp uman din Pompeii şi singurul cadavru cu semne evidente de mumificare. Venerius a murit la vârsta de 60 de ani. Modul în care i s-a conservat părul, cartilagiul urechii şi osemintele reprezintă un veritabil miracol din punct de vedere biologic, care se adaugă opulenţei arhitecturale a mormântului său, ceea ce face ca această descoperire să fie considerată cu adevărat specială. Decorat cu o frescă reprezentând o livadă, mormântul prezintă pe faţada sculptată în stuc mesajul "A oferit reprezentaţii în Greacă şi Latină timp de patru zile", mesaj care atestă, conform antropologului Llorenç Alapont, directorul ştiinţific al cercetării coordonate de Parcul Arheologic Pompeii, că în acest oraş roman erau organizate reprezentaţii ale unor piese de teatru greceşti. "Un alt indiciu că (Pompeii) era un oraş cosmopolit". Conform arheologilor, acest mormânt aparţine ultimelor decenii din viaţa oraşului Pompeii care a fost îngropat de o erupţie a Vezuviului din anul 79 d.Hr. Redescoperit în secolul XVIII, oraşul istoric Pompeii a devenit unul dintre cele mai complexe şantiere şi parcuri arheologice din lume, precum şi o extraordinar de populară destinaţie turistică, mai noteaza dpa, citată de Agerpres. Sursa:digi24.ro
  4. I'm Slim Shady!

  5. Daca tu crezi ca iei grad cu cerere facuta la misto atunci jet salut
  6. torn betoane

  7. che cazzo o fato

  8. La multi ani Ludusene ! (gâsco)
  9. la multi ani frate , succes la bac si la gagicute
×
×
  • Create New...